Rétalap község címere

Rétalap község címere honfoglaláskori tarsolylemez alakú, a címerpajzsot négy pár barokkívelésű, aranyszínű szalag veszi körbe. A devise helyén, a pajzs felett lebegő aranyszalagon üres betűs nyomtatott betűkkel írt Rétalap felirat található.

  • A jobb oldalán fekvő osztás felső 5/8 része égkék színű, benne lebegő napkép a szokásos 16 sugár négyszeresével, a sugarak osztás 5/8 részében elhelyezkedő hullámos (berlini kék) pólya - a település folyóvízének szimbóluma.
  • Az osztás alsó 3/8 része világosabb zöld mező, benne sötétebb zöld (kettős) sziklevelek, az agrárkulturális tevékenység jelzik. A címernek ez a része Rétalap címerét, quasi névcímerré avatja.
  • A bal oldali előkelőbb hangulatú - osztásban vallásos érzelmeket jelző motívum, kereszttalp, rajta mankós végű kereszt. A kereszt arany, a talp okkersárga színű.

A pajzskeret, a napkorong a sugarakkal, valamint a kereszt és a talp világos meleg színei a szabadság, a gazdaság gazdagságának hangulatát idézik.

Rétalap község

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei