Bátonyterenye város címere

Bátonyterenye címere csúcsra állított, arany alapszínű, fekete négyzetekkel meghintett hegyes talpú pajzson arannyal vonalazott fekete briliáns formájú széndarab, amiből négy vörös lángnyelv emelkedik ki. A pajzson szembenéző, jobbra forduló pántos sisak látható, fekete-arany takaróval, sarkain vörös bojttal. A sisakdíszen jobbra forduló, ágaskodva előtűnő, aranysörényű és patájú, vörös nyelvű fekete szarvas.

Bátonyterenye város
Kép: Ariel LárisPanoramio

A címer fő motívuma, a fekete briliáns formájú széndarab, az 1860-as évektől elkezdődött és 1990-ig tartó szénbányászatra utal, ami jelentősen meghatározta a település múltját. A széndarabból kiemelkedő négy vörös lángnyelv a korábbi négy önálló települést (Nagybátony, Kisterenye, Szupatak, Maconka) szimbolizálja, amelyek egyesítéséből jött létre Bátonyterenye.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei