Rigács község címere

Rigács község címere álló helyzetű, csücskös talpú pajzs. Az osztatlan zöld pajzsmezőben egy lebegő, nyitott aranykoronán, jobbra lépdelő kettős farkú aranyoroszlán látható. Az aranykoronát ezüstgyöngyök, vörös és kék ékkövek díszítik, a bélése vörös. Az arany hímoroszlán nyelve és a karmai feketék. Jobb mancsában bal haránt irányban mutató aranymarkolatú, ezüstszablyát tart. Kinyújtott bal mancsában egy visszafelé csavarodó ezüst kosszarv látható

Rigács község
Kép: Czeili GergőPanoramio

Rigács mai címere egyrészt az egykor nemes község pecsétjéből született a heraldika szabályainak betartásával. Mivel a pecsétrajz nem ábrázol címerpajzsot, az oroszlán csücskös talpú pajzson került ábrázolásra. A címerpajzs zöld színe a község mezőgazdasági jellegét tükrözi. Rigács egykori nemesi rangját a pajzs feletti falkorona jelképezi. A címer másrészt mesélő címer, mivel elmeséli, a község nevét. Az oroszlán bal mancsában látható ezüstszarv a címerbe felvett új motívum, amely a község nevére utal.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei