Rinyakovácsi község címere

Rinyakovácsi község címere négyfelé osztott kerek talpú pajzs, melynek vörös szívpajzsában zöld lombú fa lebeg.

  • Az első (kék) mezőben középen arany gabonakéve, tőle jobbra a hegyével felfelé, élével jobbra fordított ezüstcsoroszlya, balra a hegyével felfelé, élével balra fordított ekevas lebeg.
  • A második (zöld) mezőben három, a harmadik (zöld) mezőben négy jobb haránt ezüstpólya látható.
  • A negyedik (kék) mezőben természetes barna színű, ágaskodó szarvas lebeg.
Rinyakovácsi község
Kép: chepykePanoramio

Az első mezőben látható jelkép szerepelt a település 1908 után használt pecsétjén. Ez a szimbólum a helység lakosainak mezőgazdasági tevékenységéről árulkodik. Az itteni jobbágyok elsősorban a mezőgazdaságból éltek, nem véletlenül, hiszen a falunak jó termőföldjei voltak. 1726-tól kezdve volt itt birtokos az Esterházy család, melynek nagy szerepe volt a falu további történetében. Közvetett módon erről emlékezik meg a település azzal, hogy a család címerének egyik elemét - átalakítva - behelyezi a település jelképébe.

A szívpajzs jelképe és a negyedik mezőben lebegő szarvas (továbbá a másik két mezőben szereplő zöld szín is) a gazdag növény- és állatvilággal rendelkező környék adottságait jelképezi, illetve egyben "megfogalmazza" azt a törekvést is, hogy a települést szívesen bekapcsolnák a falusi és a vadászturizmusba.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei