Rohod község címere

Rohod község címere arannyal körbeszegett címer három fő mezőre oszlik. A felső és az alsó mező egy kék színű pólyával vágott.

  • A felső vörös mezőben egy kék-ezüst ruhás, könyökben hajlított kar, ami egy ezüstkardot tart.
  • A jobb alsó zöld mező arannyal rácsozott, benne ezüst csoroszlya és ekevas lebeg.
  • A bal alsó mező homokszínű, benne egy stilizált akáclevéllel.

Rohod község
Kép: Tamás MódisPanoramio
  • A felső - legterjedelmesebb - rész vörös alapszíne a település nevének etimológiáját idézi, mely szerint a Rohod helységnév a "Ruh"=vörös kifejezésből származik. Ebben foglal helyet a község 1820-as keltezésű pecsétnyomóján látható ezüst és kék, könyökben balra hajlított, kardot tartó kar, amely szintén a nemesi jelenlétet idézi.
  • A jobb alsó címermezőben zöld színű, keresztben szántott föld látható, rajta stilizált, ezüst, fölfelé álló, jobbra néző ekevas és csoroszlya. E szimbólumok a település mezőgazdasági jellegére, az itt folyó földművelésre utalnak.
  • A bal alsó mező sárgás alapszíne a környék jellegzetes talajtípusát, a homokot jelképezi, a benne lévő zöld stilizált akáclevél az uralkodó erdőfajtát ábrázolja.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei