Rudabánya város címere

Rudabánya község címere álló, háromszögletű, zöld színű katonai pajzs, amelynek mezejében Szent Miklós püspök ezüstszínű ékkel és kalapáccsal kísért aranyszínű alakja lebeg, jobbját esküre emelve, baljában pásztorbotot tartva. A pajzson szembenéző, nyitott katonai sisak, amelyen az oromdísz ezüstbe öltözött, zöld süveges, baljában kalapácsot tartó, jobbját csípőjére támasztó növekvő férfialak. A foszlányok színe mindkét oldalon vörös és arany. A pajzs alatt szalag lebeg RUDABÁNYA felirattal.

Rudabánya város
Kép: Simon ViktorPanoramio

A címerkép a középkori, az oromdísz az újkori pecsétek ábrájára utal és ilyen módon az önkormányzat régi voltára, folyamatosságára emlékeztet. Egyúttal a település kezdeteit, a bányavárosi múltat is kifejezi. Szent Miklós a középkori templom védőszentje volt, címerbe vétele megfelel az európai hagyományoknak.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei