Ságvár község címere

Ságvár község címere stilizált római úttal vágott, alsó mezejében hasított, álló, csücskös talpú tárcsapajzs.

  • A címerpajzs első kék mezejében a vágási vonalat követő zöld dombokon jobb oldalt stilizált arany római őrtorony, a mező bal oldalán tornyával jobbra fordult fehér templom áll, a mező felső részében lebegő, hármas tagolású, aranyszalagon fekete nagybetűs Ságvár felirat olvasható.
  • A pajzs két alsó vörös mezejében hullámos kék pólya látható, a második mezőben jobb haránt helyzetű arany búzakalász, tőle jobbra zöld levéllel megrakott, lebegtetett arany szőlőfürt,
  • a harmadik mezőben barna törzsű, zöld lombú fa áll.
Ságvár község
Kép: Károly OsváthPanoramio

Ságvár területén feküdt egykor a Tricciana nevű római település, mely fontos állomása volt a Pécs felől Győrbe vezető hadiútnak. Erre utal a hármas útkereszteződés és a római őrtorony. A templom a vallásosságot, fehér színe a tisztaságot jelképezi. A búzakalász és a szőlőfürt a fő foglalkozási ágat, a mezőgazdaságot, a zöld lombos fa a természeti környezetet jeleníti meg. A címer használata helyi rendeletben szabályozott.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei