Sajóbábony város címere

Sajóbábony város címere álló, háromszögletű, kék színű katonai pajzs, amelyen ezüstlevelű arany szőlőfürtöt tartó férfikéz lebeg olyan módon elhelyezve, hogy a levél és a kéz szarufa-formát alkot, míg a szőlőfürt a pajzs központi részét foglalja el. A pajzs fölött természetes színű, belül bíborral bélelt, szembenéző, zárt katonai sisak, rajta háromlombú aranykoronával. A foszlányok színe mindkét oldalon vörös – ezüst. A pajzs alatt szalag lebeg SAJÓBÁBONY felirattal.

Sajóbábony város
Kép: szpetiPanoramio

A címerkép a település régi, pecsétlenyomatként ismert jelképén alapul: tulajdonképpen annak heraldikai megfogalmazása. A nemesi címerekre utaló kiegészítő elemek: a sisak, a korona és a foszlányok a település régi társadalmára utalnak, a kuriális községet is alkotó nemesek meghatározó jelenlétére.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei