Sajólád község címere

Sajólád község címere álló, háromszögletű, kék színű katonai pajzs, alul vörös lángnyelvekkel; a pajzs mezejében (heraldikailag) jobbra ugró aranyszarvas lebeg. A pajzson vörös-kék-ezüst tekercs, amelyen arannyal fegyverzett, csőrében aranykenyeret tartó ezüstholló az oromdísz. A pajzstartó az egyik oldalról arany búzaszál, a másik oldalról arany pálmalevél. A pajzs alatt szalag lebeg SAJÓLÁD felirattal.

Sajólád község
Kép: Vitéz Gábor MiklósPanoramio

A címerben a kék szín vizet, a vörös szín a tüzet jelképezi, a szájában kenyeret tartó holló és a címer alján lévő pálmalevél a pálos szerzetesrendre utal, a búzaszál az ember alkotókészségét, szorgalmát és természettel való szoros kapcsolatát, a szarvas a település mellett lévő erdőt jelképezi. Kiegészítő elemként megjelenik a címer tetején a holló, lába alatt a község zászlajának színeiből összeállított ún. tekercs, a címer alján a község nevét tartalmazó szalag.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei