Sajópetri község címere

Sajópetri címere hegyes talpú pajzs, függőlegesen három mezőre osztott (hasított). A pajzs tetején kék és vörös ékkövekkel díszített, aranyszínű, leveles korona nyugszik.

  • A középső ezüst (fehér) mezejében kék színű ekevas lebeg, hegyével fölfelé fordítva.
  • A két szélső - kék színű mezőben ezüst (fehér) színű csoroszlya lebeg hegyével fölfelé fordítva, valamint kaszapenge lebeg, hegyével lefelé fordítva.
Sajópetri község
Kép: HatosSikloPanoramio

A község címeres pecsétnyomóját, amely több mint két évszázados, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Levéltár őrzi. Ezen egymás mellett egy csoroszlya, egy ekevas és egy kasza látható - azaz, a leggyakoribb jelképek, amelyek falvak címerein előfordulnak. A kék szín a Sajót jelképezi, utalva a község fekvésére.

Sajópetri címerén az interneten elterjedt helytelen címerábrázolással ellentétben a címeren nem ezüstkorona, hanem aranykorona látható.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei