Batyk község címere

Batyk község címere kék színű, csücskös talpú tárcsapajzs. Függőleges középtengelyében hegyével felfelé, élével a címertani bal oldalra mutató arany ekevas, az ekevas fölött öt lebegő, négyágú aranycsillag. Az ekevas mellett jobbról és balról három-három szál arany búzakalász.

Batyk község
Kép: BatykPanoramio

Batyk község címerének motívumai a 18. századi és az 1842. évi pecsétnyomójának motívumai szerint lettek kialakítva, jelezve ezzel a hagyományokhoz való ragaszkodást. A 18. századi címer leírása: Középen hegyével felfelé mutató ekevas, felette lebegő 5 csillag, mellette jobbról és balról egy-egy szál búzakalász, a címerképet babérkoszorú övezi. 1842. évi pecsétnyomó leírása: középen hegyével felfelé mutató ekevas és mellette kasza látható, mellettük jobbról és balról három-három búzaszál látható.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei