Salomvár község címere

Salomvár község címerén kék mezőben, jobbjában ezüstszablyával lesújtani készülő, bal kezét (mancsát) védelmezően kinyújtó, nyelvét kiöltő, szemét haragosan ráncoló a koronafőből kiemelkedő oroszlánon jól kivehető nyakán ezüstnyíllal átszegett (átlőtt) kettős farkú koronás aranyoroszlán látható, amely jobb lábát erősen (keményen) megveti a zöld pajzs talpon, ez utalhat a bakonyi erdőségre.

A nyitott sisakrostély fölött a magiszteri fokozatra utaló M látható, egyben megtalálható a magiszteri aranylánc. A takaró utal arra, hogy a címert az utódok készítették. Kék-arany, vörös-ezüst heraldikai fejlődés a 16. századtól kezdett elterjedni. A rangjelző gyöngyös, leveles aranykoronából a címerpajzsban található aranyoroszlán ágaskodik ki, részben megismétlődik a címerpajzs alakja.

Salomvár község
Kép: norbika1976Panoramio

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei