Sámsonháza község címere

Sámsonháza község címere háromszögű pajzs, melyet középen ezüstpólya szel ketté.

  • A pajzs felül kék színű, melyet középen egy aranyszínű tőr vág ketté, élével a (Kis-Zagyva-patakot jelképező) ezüstpólyában, a tőr markolata egy fekvő S betű (Sámsonra utalva). A kék mező jobb oldali részén egy aranyszínű szőlőfürt zöld levéllel, bal oldali részen egy kis ívből eredő három szál búzakalász (utal a lakosság mezőgazdasági foglalkoztatására). Mindkét mező motívumai lebegők, középen elhelyezve. A jelképek fekete vonallal jelzettek, stilizáltak.
  • A pajzs alsó fele piros színű, melynek alján (a völgyet is jelző, környező hegyekre utaló) zöld színű kettős halom található, rajta fehér színű templom.
  • A címerpajzsra felül aranyszínű, koronaszerűen elhelyezett bástyamaradvány kerül, (amely Sámson várára utal).

A pajzsot lebegő aranyszínű szalag öleli az alsó harmadban, rajta fekete színű a fewirat: SÁMSONHÁZA. A címeralap színeiben a magyarságra utaló piros-fehér-zöld és a szlovákságra utaló kék-fehér-piros szín dominál.

Sámsonháza község
Kép: gyurryPanoramio

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei