Sand község címere

Sand község címere kikerekített oldalú, hegyes talpú pajzs, középen vízszintesen két mezőre osztva. A címerpajzs felett lebegő aranyszalagon SAND felirat. A pajzsot alulról indulva két zöld olajág keretezi, melynek bogyói vörös színűek. Színei: felső mező kék, alsó mező arany (sárga) színű.

  • Ábrái: a felső kék mezőben három arany (sárga) színű búzakalász, középről indulva kettő a címer jobb, valamint a bal sarka felé, a középső pedig egyenesen felfelé irányul.
  • Az alsó aranyszínű mezőben kék szőlőfürt balra kanyarodó kaccsal.
Sand község
Kép: József VargaPanoramio

A magyar települések gyakorta használják e két figurát címerükben. Sand község lakói használják címerükben a búzakalászt és a szőlőfürtöt, hiszen őseik paraszti életformát folytattak. A kék szőlőfürt a sandi szőlőhegyen elterjedt kék szőlőfajtákat és a mára nagy részben gyümölcstermelővé vált szőlősgazdákat jelképezi. Őseik fegyverrel harcoltak a község határában a gabonaföldekért és a szőlőhegyért, ezért használják ezeket a címerábrákat. A pajzsot övező, zöld színű olajág a vörös bogyókkal a sokat szenvedett település békevágyát, valamint a zöld szín a keresztény ember szebb jövőbe vetett reményét szimbolizálja.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei