Sárok község címere

Sárok község címere alul kerekített pajzs, négyes osztással, a keret és az osztás színe arany.

  • Bal felső és jobb alsó negyed színe bordó, benne a következő évszámok: a bal felső mezőben 1296 (a község keletkezése) 1526 (a mohácsi csatavesztés), 1699 (a török elleni felszabadító harcok).
  • A jobb alsó mezőben 1996: millecentenárium és Sárok község megalakulásának 700. évfordulója.
  • A jobb felső és a bal alsó mező színe kék. A jobb felső mezőben bordó szalaggal átkötött búzakéve, mely a község mezőgazdasági profilját szimbolizálja, alatta zöld terület, mely a termőföldet jelképezi.
  • A bal alsó részben főnixmadár (bordó és arany), a község újjászületését jelképezi. Alatti zöld sás és tó, benne S.E., a török elleni felszabadító harcok hadvezérének, Savoyai Eugénnek a monogramja.
Sárok község
Kép: Szklenár JánosPanoramio

Az interneten elterjedt címerábrázolással ellentétben Sárok címerének kerete és az osztása, a búzakalász, valamint a főnixmadár színe arany. A termőföld ezüst helyett zöld színű.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei