Sarród község címere

Sarród címere klasszikus háromszögű címerpajzs.

  • Bal oldali hasított mezőjében a régi hagymakupolás, félig leeresztett rostélyos templom rajza látható. A templom alapszíne fehér, a torony és a tető okkerszínű, világoskék háttérrel, sötét kapuval és ablakkal. A hasított mező alsó része: a pajzstalp sötétzöld.
  • A jobb oldali mező középen vágott és a felső részben sötétkék háttérrel a nagykócsag fehér színű, stilizált képe látható, ami a Fertő-tó egykor meghatározó közelségére utal.
  • A jobb oldali alsó mezőben az okkerszínű szénaboglyák az egykori állattartásra, a jó kaszálókra utalnak a világoskék színű háttér előtt, világoszöld mezőben.

A címerpajzs felett aranyszínű Amhert típusú betűkkel felirat, a község neve: SARRÓD.

Sarród község
Kép: weissehennePanoramio

Sarród címere az 1772-es, valamint az 1842-ből való régi történelmi pecsétek hagyományait alkalmazza. Az 1772-ből fennmaradt pecsét mezejében torony látható, félig leeresztett rostélyos ráccal. Az 1842-től alkalmazott Sarród Hely feliratú pecséten hagymakupolás templomtorony látható kapuval és emeleti ablakkal.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei