Sárszentmihály község címere

Sárszentmihály község címere téglalap alakú, szívtalpazatú, középen függőleges irányba két mezőre hasított pajzs. A jobb oldali mező alapszíne vörös, benne ezüstszínű hullámpólyák.. A bal oldali mező alapszíne kék, rajta Mihály arkangyal alakja, aki egy sárkánnyal küzd. A pajzsot arany-kék, arany-vörös palást veszi körül.

Sárszentmihály község
Kép: Attila KissPanoramio

A jobb oldali vörös mezőre emelt jelképek, a három ezüsthullám a települést átszelő Gaja-patak, a Nádor-csatorna és a Malom-csatorna szimbóluma. A heraldikai követelményeknek megfelelően a jobb oldali mezőben színre fém került.

A bal oldali kék mezőben, a brambergi Apokalipszis-kézirat miniatúrája nyomán, Mihály arkangyal küzdelme a sárkánnyal látható. Szt. János apostol a Jelenések könyvében a sátán legyőzőjének nevezi Mihály arkangyalt. Ezen a képen a sárkány a sátánt jelképezi. A kék alapra emelt jelenete, Mihály arkangyal feje felett a glória aranyszínű, a haja színe fekete. Az arcon a szemöldök, a szem, az orr és a száj vonulatai felismerhetők. A szárnyak ezüstszínűek, fekete színnel árnyaltak. A ruházat ezüst (fehér). A bal vállat vörös színű, feketével árnyalt palást borítja. A bal kezében fekete bőrpajzs látható. Jobb kezével aranyszínű lándzsát döf a sárkány torkába. Az arkangyal ábrázolásánál a szabadon látható testfelületeket halvány, piros szín emeli ki. A sárkány figurájának alapszíne zöld, a test belső ábrázolására fekete vonalak szolgálnak, a torkából kilógó nyelv vörös.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei