Sarud község címere

Sarud község címere álló, csücskös talpú, arannyal szegélyezett, vízszintesen kettéosztott, felső, ún. pajzsderék és alsó pajzsláb. A pajzsderék színe kék (levegő). A pajzs szívében fehér (ezüst) eke élével fölfelé irányítva. A pajzs jobb és bal oldalon nyolcágú arany (sárga) csillaggal és fűzfaágakkal cölöphely felé hajló. A pajzs alsó részén ezüstmezőben kék színű hullámpólyák láthatóak.

Sarud község
Kép: Marcell KatonaPanoramio

Az eke nemcsak a mezőgazdaság jelképe, mélyebben a múltban keresendő: az ember, férfi, az égi erő jelképe, viszont a föld barázdája a nő, illetve földi erő jelképe. A pajzslábban vizet jelképező hullámos vonalak láthatók.

A régi jelképek mai értelmezése a címer színei és figurális jelképei a falu környezetének megóvását fogalmazza meg. A régi hiedelem értelmében a sarudi címer olvasata: Ember uralkodása kellemes tiszta levegőjű és vizű földön, békességben az égiekkel és a földiekkel.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei