Segesd község címere

Segesd község címere álló háromszögű pajzs, melynek kék mezejében jobbra fordult, felemelt jobbjában aranymarkolatú és keresztvasú ezüstszablyát tartó, balját ragadozásra nyújtó aranyoroszlán áll. A pajzs jobb oldalán az oroszlán baljától kezdődően a szablya csúcsáig tartó íven kilenc hatágú aranycsillag helyezkedik el. A pajzsot mindkét oldalán egy-egy alul keresztbe tett szárú, vörös bogyóterméssel megrakott zöld babérág keretezi.

Segesd község
Kép: chepykePanoramio

A címer a település korábbi pecsétjén látható motívum átvétele, ezzel utalva a régmúlt dicsőségére. Belső-Somogy igen jelentős történelmi múlttal rendelkező települése Segesd. Igazi virágkorát az államszervezés után élte, mikor királynéi birtok, várispánsági központ és a veszprémi püspökség főesperessége volt, a címer tehát a helység középkori nagyságát és jelentőségét kívánja bemutatni. A kilenc csillag feltehetőleg Segesd városának egykori kilenc külterületét jelképezi.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei