Sellye város címere

Sellye város címere álló, félköríves talpú pajzs, kék mezejében íves, aranyszínű pajzstalppal.

  • A pajzstalpban a pajzs kék színével megegyező színű, hullámos ívű pólya található, mely a Dráva-folyót jelképezi. Az ormánsági tájegység a Dráva ártere, a folyó jelentős szerepet játszott és játszik ma is a térségben fekvő települések életében.
  • Az arany pajzstalpon fő motívumként aranyszínű karós szőlőtőke áll. A motívum településtörténeti emlékként került a város címerére: Sellye 1781-ben II. Józseftől újra mezővárosi rangot kapott - 1332-ben a pápai tizedlajstromban már mint mezővárost és egy hatalmas uradalom székhelyét említik.
  • A címerpajzs jobb felső sarkában található aranyszínű nap azt jelképezi, hogy a régi ormánsági emberek Napimádók voltak, mellette a bal felső sarokban lévő arany- és ezüstszínű csillag pedig az ökumenikus csillag jelképe.
  • A címer külső díszítése a zöld kétfajta árnyalatával színezett tölgykoszorú. Valójában már nem a címerhez tartozik, de annak díszítéseként szerepel, mely az Ormánság tölgyerdőkben gazdag vidékét jelképezi.
Sellye város
Kép: BodkaPanoramio

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei