Semjén község címere

Semjén község címere álló háromszögletű, kék színű katonai pajzs, amelynek mezejében nyolcágú aranycsillag és kétlevelű arany szőlőfürt lebeg, alul pedig arany gabonakéve eléje helyezett sarlóval. Az oromdísz kék-arany tekercsen elhelyezkedő ezüst fűzfalevelek és arany akáclevelek, a pajzstartók mindkét oldalon zöld színű nádszálak. A pajzs alatt egy szalag lebeg SEMJÉN felirattal.

Semjén község

A gabonakéve a sarlóval a község régi önkormányzati jelképének: a pecsétnek az ábráját idézi, a nyolcágú csillag a református vallásra, a szőlőfürt pedig ezen mezőgazdasági ág jelentőségére utal. A címer kék és aranyszíne a község életében jelentős szerepet játszó vizekre és földekre emlékeztet. Ugyancsak a környezet értékeit szimbolizálja az oromdísz és a pajzstartó.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei