Sérsekszőlős község címere

Sérsekszőlős címere álló, háromszögű pajzs kék mezejében zöld pajzsfő.

  • A zöld mezőben lebegő helyzetű, szárukon harántirányban keresztbe tett leveles arany kukoricaszár és arany búzakalász.
  • A kék mezőben Szent Mihály arkangyal lovagpáncélba öltözött alakja ezüsttel, feje körül arany dicsfénnyel. A félbalra fordult szent jobb lábával az előtte fekvő, balra fordult és fejét hátravető ezüstsárkányon tipor. A két kézzel markolt, felső végén kereszttel ékített aranylándzsáját a sárkány torkába döfi.

A címerpajzsot kétoldalról egy-egy zöld, alul közös tőből ágazó és két-két aranyfürttel ékített leveles szőlőinda övezi. A címer alatt lebegő, hármas tagolású íves aranyszalagon feketével nagybetűs SÉRSEKSZŐLŐS felirat. A településnév előtt és után egy-egy díszpont.

Sérsekszőlős község
Kép: Károly KovácsPanoramio

A címer a település katolikus lakosságát kívánja jelképezni. A község védőszentje Szent Mihály, aki a címerben az ikonográfiái hagyományok szerint van ábrázolva. A vallásos hit jelentős közösségteremtő és megtartó erő, a védőszent napján tartott búcsú az egész lakosság számára ünnep. A szőlőindák a települést a története során mindvégig jellemző szőlőtermelést és borászatot jelképezi.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei