Simonfa község címere

Simonfa község címere kék pólyával jobb haránt osztott, kerek talpú vörös pajzs, melyben három ezüstcölöp szerepel. A kék harántpólyában balra lefelé tartó hullócsillag (meteor) látható. A pajzsot mindkét oldalon egy-egy alul keresztbe tett szárú ezüsthárs ág keretezi.

Simonfa község
Kép: Mária Magdolna VargaPanoramio

A három ezüstcölöp a Hédervári nemzetség címeréből lett adaptálva, akik Simonfa település első földesurai voltak. A település "alpesi" jellege elsősorban az idegenforgalomnak, a gyalogos turizmus fejlesztésének kínál itt lehetőséget. A régi iskolából már 1985-ben turistaházat alakítottak ki, és a községben működő Meteor Turistaegyesületnek ma több turistaháza van. A kék harántpólyában balra lefelé tartó hullócsillag (meteor) ezt az egyesületet és a turizmusra való törekvést kívánja jelképezni. A címerpajzsot körbevevő ezüsthárs a környékre jellemző honos fafajtát, az ezüsthársat jeleníti meg.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei