Siójut község címere

Siójut község címere álló, csücskös talpú pajzs, melynek kék mezejét jobb haránt ezüstpólya osztja ketté. A pajzs mezejében zöld hármas halom középsőjén fekete toronnyal és kapuval, három fekete ablakkal ellátott ezüsttemplom áll, melyet a torony magasságában jobbról az ezüstpólyán elhelyezkedő vörös nyolcküllős kocsikerék, balról, egy levéllel megrakott arany szőlőfürt kísér. A zöld pajzstalpon arany kétszarvas kerekes eke látható.

Siójut község
Kép: Bundity BalázsPanoramio

A címerben szereplő zöld hármas halom a község természetes környezetét, a dombos vidéket szimbolizálja, a rajta lévő eke a földművelő életmódot jelképezi. A középső halmon álló templom a siójuti református templom rajza, mely mind a két felekezetet szimbolizálni kívánja. A jobb haránt ezüstpólya a Sió-csatornát jelzi, rajta a vörös kerék pedig a már a római korban is meglévő átkelőre emlékeztet. A szőlőfürt a szőlőtermelést, a szőlőhegyi borkultúrát képviseli.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei