Bedegkér község címere

Bedegkér címere vágott háromszögű pajzs, melynek felső kék mezejében a vágási vonalból jobbra fordult koronás aranygriff nő ki, amely a felemelt jobbjában aranymarkolatú és ezüstpengéjű szablyát tart. Az alsó ezüstmezőben három (felül kettő egymás mellett, alattuk egy) aranyközepű, vörös heraldikai rózsa.

Bedegkér község
Kép: Pinke LászlóPanoramio

Bedegkér címere az Esterházy család címerének elemeiből lett kialakítva. Bedegkér a XVII. századtól az Esterházyak birtoka volt. A hódoltság ideje alatt elnéptelenedett, majd 1701-ben Esterházy Pál herceg azzal bízta meg Tót Györgyöt, hogy telepítsen magyar lakósságot a faluba. Az Esterházyak hercegi címerében a pajzs első mezejében látható egy kardot tartó koronás griff, míg a negyedik vágott mező alsó részében szerepel három darab ötszirmú vörös rózsa ugyanilyen elrendezésben. A három rózsa ezen kívül a falu három településrészét (Bedeg, Tótkér, Rózsás) is szimbolizálja.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei