Somogyaracs község címere

Somogyaracs község címerén kék háromszögben zöld talajon álló, jobbról hatágú aranycsillagtól, balról arany félholdtól kísért ezüstszínű római katona (Szt. Flórián), jobbjában tartott nyeles faedényből a lábainál álló égő házra vizet önt, baljával testéhez szorított zászlót karol.

Somogyaracs község

1877-ben nagy tűzvész pusztított a településen, melynek során a fél falu a tűz martalékává vált. Ennek emlékére választották a somogyaracsiak Szent Flóriánt a falu védőszentjének. Ezt a hagyományt újította fel a helység lakossága azzal, hogy a tűzoltók védőszentjét, a hitéért vértanúhalált szenvedett római katonatiszt alakját választotta címeralakjául, ezáltal kifejeződik a múlt hagyományainak továbbépítésére mutatkozó igény. A hatágú aranycsillag a katolikus vallású lakosságot szimbolizálja..

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei