Somogybabod község címere

Somogybabod község címere vörössel és fehérrel hasított álló kerek talpú pajzs, melyben öt (felül és alul kettő-kettő, közöttük egy) arany közepű, a mezők színeivel váltakozó színű heraldikai rózsa látható. A pajzsot mindkét oldalról egy-egy alul keresztbe tett szárú, aranymakkokkal megrakott zöld tölgyfaág keretezi.

Somogybabod község
Kép: Horváth ValériaPanoramio

Somogybabod község öt puszta egyesüléséből jött létre, ezt kívánja szimbolizálni az öt heraldikai rózsa. A település külterületének több mint a felét erdők borítják, melyek magánkézben és az önkormányzat tulajdonában vannak. Utóbbiak közül egy tizenhét hektáros erdőt a község természeti védettségű területté kíván nyilváníttatni. Ezen a helyen őshonos, több mint 200 éves tölgy-, bükk-, vadcseresznye- és diófák élnek, és három forrás ered, melyek a Szentkút-patakba folynak. Ezeket az értékeket kívánja megjeleníteni a tölgyfaág.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei