Somogybükkösd község címere

Somogybükkösd község címere csücskös talpú tárcsapajzs. Kék mezejében zöld halmon álló, barna törzsű, zöld lombozatú fa, felette a pajzs felső széle által metszett fél aranynap. A pajzs két felső sarkában egy-egy hatágú ezüstcsillag. A lombos fát jobbról egy élével balra néző ezüst ekevas, balról egy zöld levéllel megrakott vörös szőlőfürt kíséri. A pajzsot alul két, keresztbe tett szárú, két-két levéllel ellátott arany búzakalász keretezi.

Somogybükkösd község
Kép: BesemikiPanoramio
  • Az alkotók szándéka szerint Somogybükkösd címerében a kék szín a kék eget szimbolizálja, míg a zöld halom a környező tájat jelképezi.
  • A pajzs közepén lévő bükkfa a táj jellegzetes faállományát, és a község nevét jeleníti meg.
  • A címer készítőinek szándéka szerint az aranynap az éltető erőt, a napfényt, a két hatágú csillag pedig Isten világosságát fejezi ki.
  • A szőlőfürt a jó szőlőtermő, az ekevas és a búzakalászok a jó gabonatermő vidékre utalnak. A lakosság hagyományosan növénytermesztéssel és állattartással foglalkozik.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei