Somogycsicsó község címere

Somogycsicsó község címere álló kék háromszögű pajzs ezüstpólyával. A pajzs kék mezejében alul aranyszalaggal átkötött három arany búzakalász. Az ezüstpólyában két, egymással szembenéző vörös hal látható. A címerpajzsot egy-egy alul keresztbe tett szárú, aranymakkokkal megrakott zöld tölgyfaág keretezi.

Somogycsicsó község
Kép: Radó LászlóPanoramio

A pajzs ábrái a település népének megélhetését biztosító három legfontosabb elemet, a mezőgazdaságot, a halászatot és az erdőgazdálkodást jelenítik meg. A települést története során mindvégig a mezőgazdasági termelés jellemezte, a háztáji gazdálkodás, főleg az állattartás volt jellemző. Somogycsicsó korábbi pecsétjein is az agráriumhoz kötődő jelképeket találhatunk, az itt is szereplő három búzakalász 1890 és 1908 között szerepelt a község pecsétjén. A halak a környéken lévő halastavakat és a halászatot jelképezik.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei