Somogydöröcske község címere

Somogydöröcske címere vízszintes ezüst hullámpólyával vágott, álló háromszögű pajzs. Felső mezeje hasítással két részre van osztva.

  • A pajzs első vörös mezejében lebegő helyzetű, bal haránt fordított ezüstfejsze,
  • második fekete mezejében emberarcú ezüst újhold látható jobbról hatágú ezüstcsillagtól kísérve.
  • A pajzs harmadik zöld mezejében aranyhorgony lebeg.

A címerpajzsot egy-egy alul összekötött szárú arany búzakalászcsokor keretezi, a címerpajzs fölött lebegő íves aranyszalagon fekete nagybetűs Somogydöröcske felirat olvasható.

Somogydöröcske község
Kép: koczkalPanoramio

Somogydöröcske a Koppány-patak két oldalára épült, ezt jelképezi az ezüst hullámpólya. A címer készítője az itt élő - főképpen német nemzetiségű - lakosság vallásos hitét, valamint a fő megélhetési forrást biztosító mezőgazdaságot és erdőgazdálkodást kívánta megjeleníteni. A mezőgazdaságot az arany búzakalászok, a csillag és a hold idézik, melyek minden napos megjelenésükkel a folytonosságot szimbolizálják. Az erdőgazdálkodást, a fakitermelést a fejsze jelzi, a lakosság vallásosságát a csillag.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei