Somogyegres község címere

Somogyegres címere álló háromszögű pajzs, melynek kék mezejében lebegő helyzetű, fekete toronyablakkal, kapuval, ezüst keresztes zöld toronnyal ellátott ezüsttemplom áll, melyet mindkét oldalról egy-egy, egymással keresztbe tett szárú, aranytermésekkel megrakott zöld égerfalevél kísér. A két zöld levél végétől kiinduló és a templom keresztjével bezáruló íven 17 hatágú csillag látható.

Somogyegres község
Kép: Károly KovácsPanoramio

A tervező szándéka szerint a címerben látható 17 hatágú csillag azt a hagyományt jelképezi, hogy Somogyegres községet 17 család alapította. A két égerfalevél a település nevét szimbolizálja. A hagyomány szerint a települést egykor égerfák vették körül, és innen kapta a nevét. Az ezüsttemplom a somogyegresi katolikus templomot ábrázolja, és egyben jelképezi a lakosság vallásosságát is.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei