Somogygeszti község címere

Somogygeszti község címere álló, vörös színű, kerek talpú pajzs, kék pajzstalppal.

  • A pajzs vörös mezejében zöld hármas halom középsőjén jobbra fordult, bal mellső lábát hegyével lefelé fordított, aranymarkolatú és keresztvasú ezüstpengéjű kardon nyugtató, jobbját ragadozásra nyújtó, kettős farkú aranyoroszlán áll, amelyet két oldalról a szélső halmokon álló egy-egy barna törzsű, zöld lombozatú fa kísér.
  • A kék pajzstalp közepén ezüst babérkoszorúval övezett jobbra fordított ezüst honvédsisak, amely mögött egymást keresztezve egy csövével balra néző katonai puska és egy hegyével jobbra néző kard helyezkedik el.
Somogygeszti község
Kép: Attila KissPanoramio

A kardra támaszkodó oroszlán a Somogygeszti településen birtokos és ott meghatározó szerepet játszó Jankovich Bésán család címeréből származik. A két fa a somogygeszti kastély parkjában lévő védett fákat és növényeket szimbolizálja. A kék pajzstalpban látható elemek a két világháborúban elesett hősi halottakra emlékeztetnek.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei