Somogymeggyes község címere

Somogymeggyes címere álló, háromszögű pajzs, melynek zöld mezejében lebegő helyzetű, felül széthajló, hét arany búzakalász, amelyek összefogott szárai előtt két, egymáson harántirányban keresztbe tett, élével lefelé fordított kaszapenge látható. A címerpajzs alatt lebegő, hármas tagolású, íves aranyszalagon fekete nagybetűs Somogymeggyes felirat olvasható.

Somogymeggyes község
Kép: V. GézaPanoramio

A címer alkotója elsősorban a település mezőgazdasági jellegét kívánta megjeleníteni, a pajzs zöld színe, a búzakalászok és a kaszapengék is erre utalnak. A mai község 1947-ben hét puszta (Csicsalpuszta, Felső- és Középső Csesztapuszta, Magyalpuszta, Meggyespuszta, Póczapuszta és Sárkánypuszta) egyesüléséből alakult. Erre utal a búzakalászok hetes száma, amely ugyanakkor vallási jelkép is. A kalászok egymáshoz simulása, egy nagyobb egységgé válása pedig a lakosság együvé tartozását, a községért való közös erőfeszítését, tevékenységét szimbolizálja.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei