Somogyszentpál község címere

Somogyszentpál község címere ívelt oldalú ékeléssel három részre osztott álló háromszögű pajzs, melynek első két vörös mezejében egy-egy hatágú aranycsillag lebeg, a harmadik kék mezőben lebegő, leveles arany királyi koronából balra fordult, mellső két lábát előrenyújtó, torkán aranymarkolatú és keresztvasú ezüstszablyával átszúrt aranymedve nő ki.

Somogyszentpál község
Kép: gerzsuPanoramio

A vörös pajzsmezőben látható csillagok azt a két középkori települést - Tótszentpál és Varjaskér - jelképezik, melyek 1929. évi egyesüléséből jött létre a mai Somogyszentpál község. A két egykori település "rokonságát" az is jelzi, hogy az 1890 és 1908 között használt pecsétjeik megegyeznek egymással, és az 1908 utáni címeres pecsétjeik is igen hasonlítanak egymásra. A kék mezőben lévő torkán karddal átszúrt medve Varjaskér egyik legrégebbi, XVI. századi birtokosának, az enyingi Török családnak emlékét őrzi (a Török család címerében kék koronás vörös medve látható).

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei