Somogyszil község címere

Somogyszil község címere álló, csücskös talpú pajzs, melynek kék mezejében jobbra fordult, felemelt ezüstszablyát tartó páncélos kar, melynek könyökhajlata fölött, a pajzs vonalán három arany búzakalász áll, a két szélső egy-egy aranylevéllel van megrakva. A páncélos kart felülről egy vörös ékkövekkel díszített háromágú aranykorona, alulról egy hegyével lefelé, élével jobbra fordított ezüst ekevas keretezi.

Somogyszil község
Kép: TrappnéPanoramio

A címer megalkotásakor a település korábban használt pecsétjeihez, és azok elemeihez nyúltak vissza. Már a XVIII. század végén használt pecséten megtalálható volt a háromágú korona, az ekevas, a búzakalász (ekkor még csak egy darab) és a könyöklő kar (ekkor még balra fordult). 1835-től a búzakalászok száma három lett, a kar jobbra fordult, a korona azonban hiányzott. A címert 1995-ben véglegesítették jelenlegi formájában. A korona Szil egykori mezővárosi rangjára, a páncélos kar az egykori hajdútelepülésre utal.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei