Somogyszob község címere

Somogyszob község címere jobb haránt ezüstpólyával osztott, csücskös talpú pajzs.

  • Első vörös mezejében lebegtetett helyzetű, ékkövekkel díszített, leveles aranykoronába tűzött háromlevelű ezüst tölgyfaág látható.
  • A pajzs második fekete mezejében kéregöntésű ezüst vasúti kerék szerepel,
  • az ezüstpólyában mindkét végén egy-egy lóherevégű vörös kereszt, középen nyolcágú vörös csillag.
Somogyszob község
Kép: AeslanPanoramio

Somogyszob a középkorban királynéi birtok volt, erdeiben királyi vadászatokat tartottak. A hagyomány szerint megpihent itt IV. Béla, mikor a tatárok elől menekült. A címerben lévő korona ezekre emlékeztet, míg a koronába tűzött háromlevelű ezüst tölgyfaág a település korábbi pecsétjeire. Tölgyfa és tölgyfaág több pecséten is szerepelt, így átvétele utal egyrészt a települést körülvevő erdőkre, másrészt kifejezi a történeti múlt továbbépítésére mutatkozó igényt is. A vasúti kerék a község vasúti csomópont-jellegére utal. Somogyszobon három egyház temploma található. A két lóherevégű kereszt a katolikus és az evangélikus, a nyolcágú csillag a református lakosságot jelképezi.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei