Somogyudvarhely község címere

Somogyudvarhely község címere álló, kerek talpú kék pajzs, zöld pajzstalppal.

  • A pajzs kék mezejében a pajzstalp vonalán, fehér téglákból rakott, vörös kúpcseréppel fedett, boltíves, oszlopos nyitott kapuval ellátott kerítésfalazat áll.
  • A kapu tetején jobbra fordult vörös kakas látható, melyet mindkét oldalról egy-egy fehérfalú, vörös tetős, félköríves ablakkal ellátott, a kerítés mögül kiemelkedő templomtorony kísér, melyek közül a jobb oldalin gömbön álló aranykereszt, a bal oldalin aranycsillag látható.

A zöld pajzstalpban két keresztbe tett szárú, arany búzakalász között, levéllel és kaccsal ellátott arany szőlőfürt lebeg.

Somogyudvarhely község
Kép: Sven OlamPanoramio

A kerítés és a kapu "udvar"-t határoló és alkotó jelképek, címerbeli szerepeltetésük a község nevére utal. A két torony a település katolikus és református felekezetét, a kakas a község "falu" jellegét, gazdag népművészeti kultúráját jelképezi. A búzakalászok és a szőlőfürt a község mezőgazdasági jellegét, és egykor gazdag szőlőterületeit szimbolizálják.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei