Somogyvámos község címere

Somogyvámos község címere vágással két részre osztott, álló, csücskös talpú pajzs.

  • A felső vörös mezejében természetes barna színű, kiterjesztett szárnyú, fejét jobbra fordító, csőrében aranymérleget tartó sas áll.
  • Az alsó kék mezőben zöld talajon arany templomrom látható, melyet jobbról aranycsillag, balról arany fogyó hold kísér.
Somogyvámos község
Kép: Bozor MagdiPanoramio

A címer felső mezejében látható sas a Kund-család címeréből származik (ott a sisakdíszben található). A Kund család a XIX. század közepétől a XX. század közepéig volt birtokos a településen, és jelentős szerepet játszott Somogyvámos történetében. A címer alsó mezejében álló templomrom Somogyvámos egyik legismertebb nevezetességének, a település mellett álló koragótikus templom romjának a stilizált ábrázolása. Az aranycsillag és a fogyó hold szintén a Kund család címeréből származik, ugyanakkor díszítő elemként is szolgál.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei