Somogyzsitfa község címere

Somogyzsitfa címere álló, kék háromszögű pajzs, ezüst pajzsfővel. A pajzs kék mezejében jobbra fordult, kettős farkú, vörös nyelvét kiöltő aranyoroszlán áll, amely a felemelt jobbjában három levéllel megrakott arany tölgyfaágat, baljában három arany búzakalászt tart. Az ezüst pajzsfőben három, aranyközepű vörös heraldikai rózsa.

Somogyzsitfa község
Kép: s.szkitaPanoramio
  • A pajzs kék mezejében látható aranyoroszlán a település történetében jelentős szerepet játszó, a XIX. század végétől kezdve birtokos Véssey család címeréből származik. A faluban lévő kastélyt Véssey Sándor építtette.
  • A három tölgyfaág és búzakalász a lakosság fő foglalkozási ágait, az erdőgazdálkodást és a mezőgazdaságot jelzik a címerben.
  • Az ezüst pajzsfő három vörös rózsája a mai Somogyzsitfa egykori településrészeinek, Somogyfehéregyháznak, Felsőzsitfának és Szőcsénypusztának az emlékét őrzik.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei