Sükösd nagyközség címere

Sükösd község címere felül egyenes, alul lekerekített címerpajzs. Felső harmadában arannyal határolt barokk homlokzatdísz. Kék háttér előtt zöld mezőben az angyali üdvözletet ábrázoló jelenet: Mária ezüstszínben, feje körül aranyglóriával. Az angyal ezüstszínben, kezében liliommal, felettük a szentlélek galamb képében.

Sükösd nagyközség
Kép: Mihály MondovicsPanoramio

Az Anjou-pajzsban elhelyezett színek a heraldikai szabályok messzemenő tiszteletben tartása, rendkívül jó arányok az "Angyali üdvözlet" jelenetét ünnepi atmoszférává tudja emelni. A parasztbarokk kék motívuma, az arany- és az ezüstszínek egymáshoz való viszonya, az alakok angyalian lebegő, aprólékosan finom megjelenítése, a béke, a megértés, a kiengesztelődés a sükösdi ember megmaradásának, hagyománytiszteletének, istenfélésének, a szentek iránt érzett nagyfokú tiszteletének a megfogalmazása. A falu új címerében kifejeződik a Szent István-i, Szent László-i hagyomány iránti ragaszkodás, az angyali üdvözlet mának szóló üzenete, a sükösdiek munkájának, hagyományainak évszázadokat átfogó és megtartó ereje.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei