Sülysáp város címere

Sülysáp címere egyenesen álló, háromszögű pajzs.

  • A pajzsfő elején három arany búzaszál. A pajzsfő hátsó részén három virágot, négy levelet tartó arany rózsaág.
  • A pajzstalp közepén zöld színű dombon kék mezőben a templom ezüstszínű, a kontúrok feketék. A felső része zöld, amiben a két pecsétlenyomat (bal oldalon kalászcsokor, jobb oldalon rózsacsokor), színe arany, a kontúrok feketék.
  • A címert a Tápiópatak folyamatos, ezüstszínű hullámvonallal választja ketté, a hullámvonal alulról felfelé indul.
Sülysáp város
Kép: VakarioszPanoramio
  • A címeren a felső zöld mezőben egy háromágú búzakalász látható, mely Tápiósüly pecsétje, a háromágú rózsa pedig Tápiósáp pecsétje volt.
  • A pajzsderék hullámos ezüstpólyája a Tápiót jelképezi.
  • A pajzstalp címerképe a település legrégebbi, légértékesebb kulturális kincse, a sülyi római katolikus templom jelképe, amely 1489-ben épült.

A pajzsfő címerképei az 1700-as években használt községi pecsétek motívumaira épülnek. A rózsaág Tápiósáp, a búzacsokor Tápiósüly régi pecsétjén szerepelt. A két növény jól mutatja a két településrész eltérő történelmi fejlődését. Sápon a birtokosok kertjei voltak a jellemzőek, míg Sülyben egyértelmű a fölművelő, mezőgazdasági jelleg. A pajzstalp kettős halma a település domborzati viszonyait szimbolizálja.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei