Sümegcsehi község címere

Sümegcsehi község címere álló, háromszögű pajzs. Vörös mezejében alul hármas halom, ennek zöld mezejében lebegő helyzetű, szárán összefogott három arany búzakalász, oldalra kihajló levelekkel. A halmokon Szent Mihály arkangyal félbalra fordult alakja természetes színében, ezüstpáncélban, aranyszárnyakkal és aranyszőke feje körül arany dicsfénnyel. Jobb lábával az előtte fekvő, balra fordult, fejét hátravető aranysárkányon tipor. Két kézzel markolt keresztvégű aranylándzsáját a sárkány torkába döfi.

A címerpajzsot kétoldalról egy-egy, szárán alul keresztbe tett és arany makktermésekkel ékített leveles zöld tölgyfaág övezi. A címer alatt lebegő, hármas tagolású íves aranyszalagon feketével nagybetűs felirat: SÜMEGCSEHI. A településnév előtt és után egy-egy díszpont.

Sümegcsehi község
Kép: GyurIcaPanoramio

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei