Szabadi község címere

Szabadi címere álló háromszögű, kék pajzs hullámosan vágott ezüst pajzstalppal. A pajzs kék mezejében a vágási vonal fölött ezüst liliomoktól kísért aranykorona lebeg, melynek középső ágán jobbra fordult, aranymarkolatú és keresztvasú ezüstkardot tartó ezüstpáncélos kar könyököl. A pajzsfőben egymás mellett vízszintes helyzetben három hatágú aranycsillag látható.

Szabadi község
Kép: repulostomiPanoramio

A címer Szabadi település történeti múltjára és természetes környezetére utal. A szájhagyomány szerint a középkorban a falu négy katonát küldött egy csatába, és közülük hárman elestek a küzdelemben. A hadviselőket és azok bátorságát jelképezi az ezüstkardot tartó ezüstpáncélos kar, míg a három hatágú aranycsillag a hősi halottakat szimbolizálja, ugyanakkor a hatágú csillagok a község katolikus vallású lakosságát is jelzik. Szabadi korábban nemesek által lakott település volt, erre utal a címerben szereplő aranykorona. A hullámosan vágott ezüst pajzstalp a Kapos-folyót jeleníti meg a címerben.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei