Szabadszállás város címere

Szabadszállás város címere pajzs alakú, a címerben hagyományos a három vízililiom, mely valószínű, hogy a mocsaras, lápos vidéket jelképezi. A címer pajzs része kék, mely a környék egykori nagy kiterjedésű vizeit jelképezi. Erre utal a kiemelkedő három szál vízi liliom, mely jellegzetes növénye volt a vízállásos területeknek.

A pajzsot két stilizált faág övezi, melyet ugyancsak stilizált olajfa és cserfaág keretez. A faágak barnák, levélzetük zöld. A címer tetején háromágú korona jelképezi Szabadszállás mezővárosi múltját.

Szabadszállás város
Kép: BertaLPanoramio

A címer kb. az 1700-as évektől létezik, ekkor még korona nélkül. A közepén lévő három lápi vagy mocsári liliom a zöld növényzetet, erdőket, réteket, lápokat jelképezi. A címer felső részén található korona utal arra, hogy Szabadszállás a múlt században mezőváros volt.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei