Szajk község címere

Szajk község címere álló, háromszögű pajzs. Kék mezejében aranydombon álló arany, lombos fa, tetején jobbra fordult hatalmas arany szajkó madárral. A címerpajzsot két oldalról egy-egy zöld pálmaág övezi. Az ágakat alul a pajzs alatt lebegő, fecskefarok-végződésű, íves aranyszalag köti össze, rajta nagybetűs Szajk felirattal. A településnév előtt és után egy-egy díszpont.

Szajk község
Kép: Szklenár JánosPanoramio

Szajk község címerén egy 1720-as évekből származó pecsét-képnyomat alapján, a címeren két pálmaág között dombon álló dúslombú fa és egy szajkó madár látható. A szájhagyomány szerint az első délszláv ajkú telepesek először egy ilyen madarat láttak meg egy gesztenyefa tetején, erről nevezték el a községet Szajkónak (Szajkó-Szajk). Az 1995-ben elkészült községi címeren és zászlón ezeket a motívumokat örökítették meg, és most is használják. Szajk község címere a beszélő címerek kategóriájába tartozik.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei