Szajla község címere

Szajla község címere álló, hullámos pólyával vágott, a pólya alatt hasított, csücskös talpú tárcsapajzs.

  • A pólya fölötti kék színű mezőben, bal oldalt zöld színű kunhalom szimbólum, amely a település határában található honfoglalás kori temetkezési helyre utal. Bal oldalt zöld színű domb, amelyen az 1803-1806 között épült Szent Kereszt titulusú ezüstszínű templom, ettől jobbra ezüstszínű harangtorony látható. A templommotívum utal a településen élő emberek vallási elhivatottságára.
  • Az ezüstszínű hullámos pólya a falu határát átszelő Tarna-patakra utal.
  • A pólya alatti, jobb oldali vörös színű mezőben 1698-ból származó községi pecsét ezüstszínű, lebegő motívuma látható.
  • A pólya alatti bal oldali kék színű mezőben, jobb oldalt egy ezüstszínű, lebegő, csúcsával fölfelé álló csoroszlya. Középen egy ezüstszínű, lebegő búzakalász. Bal oldalt egy ezüstszínű, lebegő, csúcsával fölfelé álló ekevas.
  • A három motívum a település 1758-ból származó pecsétjének motívuma. A szimbólumok utalnak a településen élő emberek őstermelői tevékenységére.
Szajla község
Kép: sunyisanyaPanoramio

Az interneten elterjedt változattal ellentétben Szajla címerében a lebegő búzakalász ezüst színű.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei