Szakácsi község címere

Szakácsi község címere álló, háromszögletű, kék színű katonai pajzs, melyen a pajzsfőben két ezüstnyelükkel egymást keresztező lábas lebeg, alattuk aranylombos „kitépett” fa lebeg. A pajzson, kék-ezüst tekercsen élükkel kifelé forduló aranybárdok keresztezik egymást. A pajzsot két oldalról aranymakkokkal díszített, zöld színű cserfaágak tartják, a pajzs alatt szalag lebeg "Szakácsi" felirattal.

Szakácsi község
Kép: hollogyuriPanoramio

A pajzsban az aranyfa a község régi pecsétnyomatán fellelt szimbólum, mely az önkormányzatiságra utal. Az ezüstlábasok és az aranybárdok a település nevére, vagyis a szakács mesterségre utalnak, mivel vélhetőleg a falu lakói szakácskodással tartoztak adót fizetni. A cserfaágak a természeti környezetet és a szűkebb pátriát a Cserhátot szimbolizálják.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei