Szakály község címere

Szakály község címere pajzs alakú, heraldikailag szabályos. Osztott, három egyenes vonal választja három részre, többszörösen hasított. A színek egymás mellett vonalkontúr nélkül érintkeznek, találkoznak. A pajzs kerete vékony fekete vonal.

  • A jobb oldali, felső, kék mezőben egy aranyszínű gímszarvas fej található, hét csillag a gímszarvak között és hold rozetta.
  • A felső, bal oldali, piros mezőben, aranyszínben a település katolikus templomának rajzolata látható.
  • Az alsó, zöld mezőben balról a település mezőgazdasági profilját szimbolizálja a három búzakalász, jobb oldalon a szőlőnek kiemelt jelentősége van, hisz dokumentumok, feljegyzések igazolják, hogy már az 1700-as években a domboldalon szőlőművelés folyt. Az alsó zöld mezőben a fentieken kívül még egy ezüstszínű hullámos pálya van, amely a Kapos-folyót jelenti.

A címeralakon, címerpajzson kívül két forma látható: alul ezüstszínű fecskefarkú zászlószalagon fekete felirat: Szakály. A címerpajzs felső részén díszítő céllal a környező grófság címeréből kiragadva két aranyszínű levélminta fekete kerettel.

Szakály község
Kép: mkalmanPanoramio

A csillagokból (Göncölszekér) kialakított szarvas arra utal, hogy Szakály község már a honfoglalás idejében lakott terület volt. Az interneten elterjedt rossz, szélességében elnyújtott címeraránnyal ellentétben Szakály község címere a fenti formában hiteles.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei