Szalapa község címere

Szalapa község címere háromszögű tárcsapajzs. Aranymezejében behajló kék sátor, a pajzsfőben egy–egy lebegő arany közepű kék heraldikai rózsa, a pajzs alsó részében lebegő arany parolázó kezek, arany latin keresztet tartanak. A pajzs jobb és bal oldalát koszorúszerűen elhelyezett, arany búzakalász–fonat díszíti. A címerpajzs felett lebegő fekete kontúros aranybetűkkel SZALAPA felirat szerepel.

Szalapa község
Kép: Czeili GergőPanoramio

Szalapa címerének szimbolikájában a kék szín a község nevének (zuhatag) szómagyarázatára utal. A rózsák a település virágos ablakainak, kertjeinek, érintetlen természeti környezetének szimbólumai. Az „összetartozásnak” a jelképe a két egymást üdvözlő ember kézfogása. A község 1849-ben már használt címeres pecsétjén egy eke és egy csoroszlya látható, ami az állattenyésztés és a növénytermesztés szimbóluma volt. Az 1950-es évektől a faluban élők többsége már az iparban, környező üzemekben helyezkedett el. A mezőgazdaságot szimbolizáló búzakalász ezért a pajzson kívül került elhelyezésre.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei