Szamosbecs község címere

Szamosbecs község címere domború tetejű, többszörösen ívelt, csücskös talpú pajzsban a vörös alapot ezüstszínű, enyhén hullámos vágás osztja ketté. A vágásban évszám 1786 található fekete színnel. Ez a vágás egy kétfejű, nyelvét kiöltő, nyitott levélkoronás, aranyszínű sast oszt szárnyai alatt ketté.

Szamosbecs község

A címer a község korabeli pecsétrajzát vette alapul, mely rajz a „pecsétnyomatok és címerek Bereg, Szabolcs és Szatmár megye településeiből” című kiadványban jelent meg. A címer ezen motívumokból áll össze, színezésében és újraforgalmazásában a heraldika szabályait messzemenően követve és betartva. Az enyhén hullámos vágás a Szamosbecs múltját, jelenét meghatározó, a nevében is benne lévő Szamos-folyót jelképezi. A kétfejű sas szimbolikus madár, két fejével egyszerre a múltba és a jövőbe néz. Hogy korántsem az osztrák császári jelkép átvétele, bizonyítja, hogy a közeli csengersimai templom festett kazettájának egyikén is ez a motívum szerepel.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei